Piloot draait toestel om, helpt rouwende familie

Gepubliceerd op 1 januari 2016 om 15:37

Een piloot van luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft een familie uit het Amerikaanse Arizona de mogelijkheid gegeven afscheid te nemen van een overleden dierbare. In de week voor kerst gaf Adam Cohen hen een heel bijzonder cadeau, aldus Tuscon News Now.

CXnv71uUAAMdnYI-1.jpgOverleden

Op 16 december overleed Jay Short, vader van drie kinderen, aan de gevolgen van longkanker. Drie dagen later zou zijn familie naar Tennessee vliegen, waar de man de ochtend erna begraven zou worden. Door een vertraging van anderhalf uur op de luchthaven van Phoenix had de familie echter maar zeven minuten om hun aansluitende vlucht naar Minnesota te halen, weet ABC News.

En dat ging natuurlijk niet lukken. Voor de familie een groot drama: „Het was onze laatste kans afscheid te nemen van mijn vader. Als we de vlucht zouden missen, zouden we ook de begrafenis missen”, vertelt Jay’s dochter Marcia.

Terugkeer

Volgens News Now verliet het toestel de gate en taxiede het richting de startbaan. „Mijn zoon zwaaide met zijn armen en smeekte de piloot te wachten”, aldus Marcia. „Ik huilde en probeerde mijn dochters te troosten, toen opeens de telefoon ging. De piloot kwam terug naar de gate, zodat we alsnog konden boarden."

Volgens ABC had piloot Adam Cohen door de ramen van de gate de wanhoop op de gezichten van de familie gezien. Daarop besloot hij terug te keren. Volgens Experts had dat Cohen eenvoudig in de problemen kunnen brengen, omdat de vlucht door zijn actie vertraging opliep. Spijt heeft hij echter niet van zijn actie.

door Jurgen van der Hoeven/  © Metro.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.