Oorzaak verwoestende brand hotel Dubai nog raadsel

Gepubliceerd op 1 januari 2016 om 15:42

De omgeving van het hotel in het centrum van Dubai waar donderdagavond een heftige brand woedde, is vrijdag nog steeds afgesloten.

media_l_3498387-1.jpgVolgens een verslaggever van al-Jazeera had niemand verwacht dat er zo'n grote brand in het Address Downtown Hotel kon uitbreken. ,,Het gebouw behoort tot de meest beveiligde panden in de omgeving.''

Witte rookwolken stijgen nog op van het gebouw met 63 verdiepingen, maar volgens de hulpdiensten zijn de vlammen grotendeels gedoofd. Door de brand raakten veertien mensen lichtgewond, zei de politie. Een persoon overleed na een hartaanval.

De oorzaak van de verwoestende vlammenzee is nog steeds een raadsel. Volgens onbevestigde berichten is die op een balkon op de twintigste verdieping ontstaan. De brand heeft alleen de buitenkant van het hotel beschadigd. ,,De linkerkant daarvan is volledig weggeslagen'', aldus de verslaggever. Door de brand brak grote paniek uit. Volgens een gast van het hotel deden de sprinklers het niet. Ook ging het brandalarm niet af.

Het gebouw dat in 2008 uit de bouwsteigers kwam, telt 63 verdiepingen bovengronds en is circa 300 meter hoog. Het telt bijna tweehonderd hotelkamers en zeshonderd appartementen.

AD.nl/ © EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.