'Doodrijder' A2 vast voor doodslag

Gepubliceerd op 4 januari 2016 om 13:14

De man die vorige week op de A2 een dodelijk ongeval veroorzaakte, wordt aangeklaagd voor doodslag en poging tot doodslag op zes andere personen. De 46-jarige Amsterdammer ligt nog in het gevangenisziekenhuis van Scheveningen.

media_xll_3503793-1.jpgDe man reed woensdag 30 december volgens ooggetuigen met enorm hoge snelheid over de linkervluchtstrook van de A2 en klapte vervolgens op een auto met zeven inzittenden op de meest linkerrijbaan. De auto met de zeven inzittenden vloog door de lucht en landde op zijn dak.

Een van de mannen in de auto overleefde het ongeluk niet. De zes andere inzittenden, drie volwassenen en drie kinderen, raakten gewond. Een van de kinderen heeft zijn nek en twee benen gebroken, en liep inwendig letsel op, maar is sinds zondag buiten levensgevaar.

15 jaar
De verdachte van het ongeluk wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die bepaalt of het voorarrest van de man verlengd moet worden. Op doodslag in het verkeer staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. 

In 2011 reed een benzinedief, ook op de A2,  in op een file die door de politie veroorzaakt was om hem te stoppen. Daarbij werd een andere autobestuurder gedood. Deze man kreeg zes jaar cel.

AD.nl/ © Koen Laureij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.