Ontslagen medewerker van McDonalds krijgt veel steun

Gepubliceerd op 4 januari 2016 om 13:42

McDonalds-medewerker Ovidiu van den Berg uit Rotterdam wordt massaal gesteund. De jongen greep in toen een vrouw zwaar werd mishandeld in de zaak, maar op zijn heldendaad volgde ontslag. Er is een petitie in het leven geroepen, een boycot van het filiaal geopperd en het regent steunbetuigingen via sociale media.

media_xll_3504083-1.jpgHet ontslag schiet bij veel mensen in verkeerde keelgat. ,,Dit is natuurlijk van de zotte! Ovidiu is een held en moet zijn baan terug krijgen! Teken deze petitie, zodat McDonald's weet dat de Coolsingel anders voortaan gemeden wordt!"

Datzelfde idee schuilt achter de facebookpagina Boycot McDonalds Coolsingel 44 Rotterdam. Ook Ovidiu laat het er niet bij zitten. Hij zette zijn verhaal dit weekend onomwonden op Facebook. Het werd meer dan 26.000 keer gedeeld en leverde veel verontwaardigde reacties op. De ontslagen McDonald's-medewerker heeft advocaat in de arm genomen om het ontslag aan te vechten. Ook eist hij een schadevergoeding.

Ego-actie
McDonald's lijkt echter niet van plan de jongen zijn baan terug te geven. Volgens de fastfoodketen klopt zijn bewering niet. ,,Het stoppen van de proeftijd van Ovidiu staat los van dit ene voorval en dat hebben wij ook persoonlijk aan hem toegelicht", aldus de summiere verklaring van het hoofdkantoor in Amsterdam.

Dat zegt ook Edwin Ooms, de franchisenemer van het McDonald's-restaurant aan de Coolsingel. Hij spreekt van een 'ego-actie op social media'. ,,We hebben hem nog bedankt, en dat weet hij best,'' zegt Ooms. Maar om iemand te ontslaan, vlak na een heldendaad? ,,Dat is de wet. Zijn proeftijd zat erop. Het is een ongelukkig toeval. Daar laat ik het bij.''

Van den Berg blijft bij zijn verhaal. McDonald's sommeerde hem om zijn facebookbericht te verwijderen, maar dat weigert hij. ,,Ik ben helemaal niet bedankt. Ik heb getuigen, mijn vriendin was erbij toen ik dat telefoontje kreeg. Een andere reden kreeg ik niet te horen. McDonald's zit in mijn hartje, maar dit is echt ziek", zo vertelde hij eerder.

AD.nl/ © Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.