Steeds meer vrouwen doen aangifte aanranding Keulen

Gepubliceerd op 6 januari 2016 om 12:07

Het aantal aangiftes na de aanrandingen en berovingen van vrouwen tijdens oud en nieuw in Keulen is opgelopen tot 106, waaronder twee wegens verkrachting. Driekwart van de aangiftes heeft een seksuele achtergrond, zei de politie woensdag.

De bewijsvoering is volgens de politie heel moeilijk, vooral als gevolg van de 'complexe situatie' ter plekke. Ongeveer duizend mensen hadden zich op het stationsplein verzameld, die met vuurwerk gooiden. Toen de politie tussenbeide kwam, vormden zich kleinere groepen. Daarna zouden vrouwen zijn omsingeld, lastiggevallen en beroofd.

Dinsdagavond gingen enkele honderden mensen de straat op om te demonstreren tegen de diefstallen en aanrandingen. Bondskanselier Merkel heeft de aanvallen veroordeeld en zei dat alles in het werk moet worden gesteld om de verantwoordelijken te vinden.

Armlengte afstand
De burgemeester van Keulen heeft vrouwen aangeraden op een armlengte afstand te blijven van mannen tijdens het aanstaande carnaval.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat hiermee een verkeerd signaal wordt afgegeven. Volgens hem heeft elke vrouw recht op vrijheid en veiligheid en is het verkeerd om de suggestie te wekken dat de vrouwen er zelf iets aan hadden kunnen doen.

Asscher noemt het gebeuren bij het centraal station van Keulen 'huiveringwekkend'. De misdaden zouden zijn verricht door een grote groep jonge Noord-Afrikaanse mannen. Ze verdienen volgens Asscher stuk voor stuk vervolging en straf.

AD.nl/© EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.