Horrortandarts doodde ex-vrouw niet

Gepubliceerd op 6 januari 2016 om 13:55

De omstreden tandarts Mark van N., ookwel bekend als de 'horrortandarts', was niet betrokken bij het overlijden van zijn ex-vrouw.

Een coldcaseteam van de politie heeft onderzoek gedaan naar een verklaring van de tandarts daarover en naar de medische geschiedenis van de vrouw. Daaruit kwam geen enkele aanwijzing naar voren dat de man de dood van de vrouw op zijn geweten heeft.
Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Van N. (51) had tegen de Canadese immigratiedienst en later ook tegen de Nederlandse politie verklaard, dat hij de vrouw in 2006 zou hebben vermoord. Haar omgeving ging ervan uit dat ze door drankmisbruik was overleden. Van N. is in Frankrijk aangeklaagd voor de mishandeling van patiënten.

In het dorpje Château-Chinon runde hij een praktijk, waar hij zo'n honderd patiënten op een bizarre, pijnlijke manier zou hebben behandeld, vaak zonder medische noodzaak. Naar verluidt trok hij gezonde tanden, brak hij kaken en liet hij delen van instrumenten in het tandvlees zitten.

De arts werd in september 2014 in Canada opgepakt en naar Nederland gebracht. Later is hij uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij is opgenomen op een psychiatrische afdeling van de gevangenis in de Franse plaats Saran. Hij is daar geplaatst op verzoek van twee onderzoeksrechters. Van N. lijdt naar eigen zeggen aan psychologische problemen.

Van N. is in Nederland geschrapt als tandarts. Als hij uit het BIG-register is verwijderd, mag hij zijn beroep niet meer uitoefenen. Van N. had in Frankrijk al een beroepsverbod, maar dat was tot nu toe niet aan Nederland doorgegeven.

AD.nl/© AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.