Stiefmoeder verwaarloosde kinderen is narcistisch

Gepubliceerd op 12 januari 2016 om 16:58

Petra M., de vrouw uit Roelofarendsveen die begin vorig jaar werd opgepakt voor verwaarlozing van haar stiefkinderen, heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Stiefmoederverwaarloosdekinderenisnarcistisch-2.jpgDat is gebleken uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum, vertelde officier van justitie Nicole Coenen vandaag bij een tussentijdse zitting. Vader Ron T., die ook al bijna een jaar in de cel zit, heeft geen stoornis.

Coenen wilde geen toelichting geven op de bevindingen van het Pieter Baan Centrum. ,,Ik ken alleen de conclusies, de rapporten zelf komen pas volgende maand beschikbaar. Uit die rapporten moet ook duidelijk worden wat het verband is tussen de stoornis van de stiefmoeder en het gepleegde delict. Ook is belangrijk hoe de stiefmoeder en de vader op elkaar hebben gereageerd. Dat bepaalt mede de strafmaat.''

Het OM wil de vader en stiefmoeder allebei vervolgen voor poging tot doodslag en anders voor zware verwaarlozing en mishandeling. De uiteindelijke straf kan volgens Coenen variëren van 1 tot 7 jaar cel, als de rechter beide verdachten schuldig acht.

T. en M. zouden Wendy zo ernstig hebben mishandeld dat ze in de woning aan de Geestweg onwel raakte. De stiefmoeder belde zelf een ambulance en het destijds 12-jarige meisje werd onderkoeld en in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Later bleek dat ook haar broer Dylan ernstig was mishandeld.

Mensonterend
De details van de mishandeling zijn mensonterend. Zo moest het meisje voor straf in haar onderbroek naar buiten met tape over haar mond. Ook moest ze naakt slapen op een nat matras, bij een open raam. De kinderen kregen daarnaast eten waarin geürineerd was.

Barbara Klunder, de advocate van stiefmoeder Petra, zei begin november dat het erg slecht gaat met deze verdachte. ,,Ze heeft het gevoel dat ze alles kwijt is.'' Klunder wilde vandaag niet ingaan op de toestand van Petra, die in een vrouwengevangenis in Nieuwersluis verblijft. Vader Ron T. zit vast in Alphen.

Vorige maand verscheen een rapport van de Inspecties voor de Jeugdzorg en de Gezondheidszorg. Daarin staat dat de moeder van Wendy en Dylan wel herhaaldelijk aan de bel trok, maar geen gehoor vond bij de vele hulpverleners die zich met het gezin bemoeiden.

Op 2 maart wordt de zaak tegen de vader en stiefmoeder inhoudelijk behandeld.

AD.nl/ © Peter Franken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.