Lafaard slaat jongen knock-out in trein voor 20 euro

Gepubliceerd op 14 januari 2016 om 15:52

Dumpert staat bekend om de kopschop- en treinvechtfilmpjes, maar dat deze lafaards zich al door 'vrienden' laten omkopen zo'n filmpje te maken voor een briefje van 20 euro is nieuw. De 16-jarige Wally A. is de bevestiging van dit verhaal.

Lafaardslaatjongenknock-outintreinvoor20euro-2.jpgDe jongen komt uit Zwaag is inmiddels opgepakt voor mishandeling van de 20-jarige Wouter uit Hoorn. De twee zaten samen in de trein toen Wally besloot dat hij aan omstanders wilde laten zien hoe ver hij durfde te gaan. Hij sloeg Wouter knock-out.

AANBIEDING
Wouter, de student die de klappen ving, vertelt aan De Telegraaf: „De dader en vrienden stonden om me heen. Iemand bood hem 20 euro als hij bovenop me zou zitten. Dat deed hij. Daarna sloeg hij me.” Een vriend van Wally legde alles vast met zijn telefoon. De beelden werden via social media honderdduizenden keren bekeken en zorgde voor veel ophef.

FILMEN
Jongeren filmen steeds vaker dit soort vechtpartijen en plaatsen het materiaal op internet. Scholen vinden dit zorgwekkend en waarschuwen dan ook voor de gevolgen van zo'n video. De slachtoffers voelen zich ontzettend vernederd en dat kan naast de fysieke gevolgen van zo'n vechtpartij, nog lang psychologische gevolgen hebben.

OPSPOREN
Op Dumpert doen de reaguurders er alles aan om de video zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen, zodat de dader ook door hen gevonden kan worden. Ze zeggen onder andere: „Nou dumpert opspringsteam kom er maar in! Kijken welk huis we deze week in de fik kunnen zetten..” en „Zullen we even meneer zijn online cv updaten door hier even een kudotopper van te maken?!

door Cerise van Vliet/ © metronieuws.nl/xl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.