Vaker ruzie op de ziekenhuisvloer

Gepubliceerd op 14 januari 2016 om 17:34

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voert voorlopig niet alle transplantaties uit, vanwege een ruzie op de werkvloer. Dat heeft het ziekenhuis donderdag bekend gemaakt.

Vaker ruzie op de ziekenhuisvloer

Volgens het hospitaal werken drie van de zeven chirurgen voorlopig niet door een conflict over „hun onderlinge werkwijze”. De transplantaties zijn verhuisd naar het Erasmus MC in Rotterdam.

SIGNALEN
De Inspectie voor de Gezondheidszorg is vorige maand op de hoogte gebracht. „Wij hebben geen signalen dat er sprake is van onveilige zorg voor de patiënten. Er zijn ook geen calamiteiten bekend bij deze afdeling'', laat een woordvoerder van de waakhond weten. De inspectie weet niet hoe vaak operaties worden verplaatst vanwege ruzies.

De Federatie Medisch Specialisten noemt de gedeeltelijke stop „heel erg zorgelijk''. Volgens de organisatie „mag de werksituatie niet zo zijn dat die de patiëntveiligheid in gevaar brengt''. De federatie pleit voor een cultuur waarin mensen open met elkaar kunnen praten. „Zoiets als dit moet je voor zijn.''

Het is niet de eerste keer dat conflicten tussen artsen naar buiten komen. Het tv-programma Zembla besteedt er de laatste maanden veel aandacht aan.

Door Els Anker/ metronieuws.nl/nieuws/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.