Facebook opnieuw voor de rechter wegens seksfilmpje

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 10:53

Chantal uit Werkendam laat het er niet bij zitten. De 22-jarige wil hoe dan ook antwoord wie haar seksfilmpje op Facebook zette. Daarom sleept ze opnieuw het social medium voor de rechter, zegt RTL Nieuws.

Facebook opnieuw voor de rechter wegens seksfilmpje

Volgens Facebook is niet meer te achterhalen van wie het filmpje afkomstig is, omdat het direct verwijderd werd. De rechter heeft al geëist dat dat door een onafhankelijke derde partij gecontroleerd moet worden.

NOODZAKELIJK KWAAD
Dat ze na twee pogingen opnieuw naar de rechter gaat, ziet Chantal niet als een overwinning. ,,Een noodzakelijk kwaad,” zo noemt advocaat Thomas van Vugt de situatie. “Chantal wil niets liever dan dat het onderzoek zo snel mogelijk wordt uitgevoerd en baalt ervan dat er weer een zitting nodig is om verder te komen.”

Op dit moment schuiven zowel Facebook als Chantal een andere IT-expert naar voren. Facebook zou zijn expert Dave O’Riley het echte onderzoek willen laten doen, terwijl de door Chantal gekozen Mark Hoekstra alleen mag observeren. ,,Het kan niet zo zijn dat O'Reilly een kamertje in gaat en Hoekstra in de gang zit te wachten. Er moet sprake zijn van gelijkwaardigheid.”

Kasper Hermans/ metronieuws.nl/xl/ Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.