Stelende leraar gaat viraal in Alphen

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 12:07

Een still van de beveiligingscamera van bouwmarkt Karwei in Alphen aan den Rijn heeft voor veel ophef gezorgd in het Zuid-Hollandse stadje

Stelende leraar gaat viraal in Alphen, Karwei baalt

Op de foto is namelijk te zien hoe een man wordt staande gehouden door winkelpersoneel op verdenking van diefstal. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat de man in kwestie economieleraar op het Ashram College in Alphen is. Dat meldt Leidsch Dagblad.

De leraar werd dinsdagavond even voor 20.00 uur betrapt op diefstal van goederen ter waarde van zo'n 170 euro. Volgens Alphens.nl was de man een bekende van personeel van de vestiging van Karwei en werd hij daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Toen hij de winkel wilde verlaten gingen de alarmpoortjes af en probeerde de winkeldief te vluchten. Het personeel was echter alert en kon hem in de kraag grijpen.

ROT GESCHROKKEN
Beelden van de aanhouding verschenen nog diezelfde avond op internet en verspreidden zich razendsnel onder (oud-)leerlingen van het Ashram College en andere scholen uit Alphen aan den Rijn. En daar zit Karwei nogal mee in zijn maag. "We zijn ons helemaal rot geschrokken door het uitlekken van die beelden. Dat is tegen al onze regels en protocollen in. We zijn juist heel waakzaam op de privacy van onze klanten", laat hoofd beveiliging Michiel van Zon van Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, weten aan Leidsch Dagblad.

Volgens Van Zon wordt onderzocht wie de beelden naar buiten heeft gebracht. "We hebben al wel een vermoeden wie het gedaan heeft. En we zullen zeer strenge maatregelen tegen die persoon nemen." Het bedrijf vermoedt dat een medewerker van de bouwmarkt een foto via WhatsApp naar een vriend gestuurd heeft, die het bewuste beeld vervolgens online heeft gezet.

TRAGEDIE
Het Ashram College vindt het nog veel te voorbarig om eventuele gevolgen voor de docent te bespreken. De school stelt dat het vergrijp in eerste instantie een privékwestie is. "Het is vooral voor hem zelf een persoonlijke tragedie. Maar zodra we alle feiten kennen, zullen we zeker met hem in gesprek gaan", meldt een woordvoerder aan de krant.

J. Geerdink/ metronieuws.nl/xl/ Foto Karwei

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.