Nederlander opgepakt OM doden IS-strijders

Gepubliceerd op 16 januari 2016 om 14:15

De Nederlandse sluipschutter Jitse Akse is opgepakt omdat' HIJ in Syrië Tegen Islamitische Staat (IS) Heeft gevochten.

NederlanderopgepaktomdodenIS-strijders2.jpgAkse daad in de media en op Zijn Facebookpagina Verslag van de Strijd. Utrecht met het doden van IS-strijders hadden de De 47-jarige ex-militair Geen Moeite. "Als je Ziet wat ZIJ uitvreten ... Met Het omleggen van Één IS'er rode ik waarschijnlijk tientallen levens", Zei HIJ daarover Tegen de Leeuwarder Courant.

Strafbaar
Tevreden Volgens Het Openbaar Ministerie is Het doden van IS-strijders in Syrië strafbaar. "De Nederlandse Wetgeving Advocate - afgezien van de hak uitzonderlijke Situaties including Zelfverdediging - hamburgers Niet Het recht OM Zelf op te Gaan tot gebruik van geweld en Zeker Geen dodelijk geweld. Het doden van IS-strijders Kan daarom Leiden tot Een Strafrechtelijke Vervolging for moord. "

Sluipschutter Akse Gebruikte are Ervaring in Het leger, Onder meer als dutchbatter in Srebrenica, OM mee te Vechten met de Koerdische militie YPG in het Noorden van Het Land. Also GAF HIJ militaire training aan andere Buitenlandse strijders.

KSE werd zelfs terug in Nederland OM Zich for te bereiden op Een nieuwe missie in Syrië.

GROOT VERSCHIL
Voor de Syrische Koerden is de Nederlander een held, Maar Daar denkt Het OM DUS anders voorbij. "Er is a Belangrijk Verschil Tussen Nederlanders sterven Op Eigen houtje naar Syrië afreizen OM Tegen IS te strijden en Nederlandse militairen sterven Iraakse en Koerdische Strijdkrachten, including de Peshmerga, trainen. This Inzet en training gebeurt Op Verzoek van de Iraakse Regering. Dat Verzoek vormt Een rechtsgrond for the Inzet van de Nederlandse militairen in Irak. Dat geldt also for the Inzet van Nederlandse F-16's boven Irak. "

Akse is Weer op Vrije voeten, Maar Moest wel are paspoort inleveren Om Te vóórkomen DAT HIJ Weer naar Syrië vertrekt. Van HIJ echt vervolgd Gaat Worden, Beslist Het OM pas als er meer Onderzoek is Gedaan naar Zijn rol in De strijd in Syrië.

Rens Oving / metronieuws.nl/nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.