Jitse streed tegen IS in Syrië en dat is strafbaar

Gepubliceerd op 16 januari 2016 om 14:31

Jitske A. zat maandenlang verstopt in Een watertoren in Syrië. Vanuit Daar schoot op HIJ IS-strijders in Syrie. Woensdag Werd HIJ in Arnhem gearresteerd deur Het Nederlandse ministerie van Justitie.

JitsestreedtegenISinSyriendatisstrafbaar.jpgEen dag daarvoor daad HIJ Zijn verhaal Tegen de Leeuwarder Courant. De Fries hielp de Syrische Koerden in de Strijd tegen IS. Maar Mensen doodschieten, DAT is a strafbaar Feit in Nederland. Het OM benadrukt DAT Mensen Geen Eigen rechter Mogen Gaan spelen, also al Gaat Het OM de Strijd tegen IS.

Tegen de krant vertelt de 47-jarige Jitse toch minstens Twee IS-strijders te Hebben gedood. Meer wil HIJ Niet loslaten, omdat' HIJ bang Is dat de autoriteiten meelezen.

SREBRENICA
De oud-militair is tevreden Volgens Het Openbaar Ministerie Een Voormalige Dutchbatter. HIJ zat Onder andere bij de Luchtmobiele Brigade en HIJ Werd uitgezonden naar Joegoslavië. In 1995 maakte HIJ deel uit van Dutchbat 3 DAT in Het werd Bosnische Srebrenica Toen de enclave ingenomen Werd deur Servische militairen. Er Zijn Daar Toen Zo'n achtduizend mannen vermoord. A. was Daar Niet bij, verklaart HIJ. "Ik zat enorm in Zagreb en Kon Niet verder, Maar de Gebeurtenissen van toen Zijn niet mijn motivatie Geweest OM naar Syrië te Gaan."

Het was wel Een prettige bijkomstigheid OM Zijn 'oude leven' op te Kunnen Pakken. In de burgermaatschappij Kon HIJ Niet echt are draai Vinden. "Ik ben niet iemand for in de fabriek van op kantoor. Haha, ik denk DAT ik op kantoor Binnen Een week met Tipp-Ex beginnen te gooien! "

LEGER OP GYMPIES
A. volgde de Berichten Rondom de opmars van IS in Syrië. "Kobani was de trekker. De Koerden voerden OM sterven stad Een felle Strijd en ik wilde Helpen. Ik VOND Ook dat we IS Moeten Stoppen. En als de Koerden, sterven heel erg op zichzelf are, via internet OM Vrijwilligers vragen, dan is er wel wat aan de kant. ''

Ontmoette 45 graden overdag en 30 's nachts was Het Niet Makkelijk in Syrië. Also was er Weinig te eten. Een leger op gympies, noemt A. Het also wel. "Het hängt van ijzerdraad en Plakband aan Elkaar. Onze Uitrusting is OM te huilen, Veel nylon spul. Als je te Dicht Bij Het kampvuur staat, krimpt Het OM je heen. "Also de training van de soldaten was niet 'je van Het'. "Mensen sneuvelen uit onkunde. Het is Nog netto Niet zo DAT ZE bij de opleiding Zeggen: "This is a AK-47 en hier zit de voorkant ', Maar Het Houdt Niet meer dan".

Paspoort
Donderdag is HIJ voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, sterven zoom Weer has vrijgelaten, meldt de NOS. HIJ Moest wel are paspoort inleveren en Moët HIJ Zich Elke week melden op Een politiebureau. This Om Te vóórkomen DAT A. Weer teruggaat naar Syrië, OM De strijd voort te Zetten.

Elena van Doorn / bmetronieuws.nl / nieuws / Jitse A. / Bron: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.