Nederlandse vrijwilliger omgekomen bij gijzeling

Gepubliceerd op 16 januari 2016 om 23:52

Tijdens de gijzeling in een hotel Ouagadougou in Burkina Faso is vrijdag een Nederlander omgekomen. Het gaat om een 67-jarige man, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zaterdagavond. De man werkte in het land als vrijwilliger.

Nederlandsevrijwilligeromgekomenbijgijzeling-2.jpgBij de terreuraanval op een hotel in Burkina Faso zijn minstens 27 mensen om het leven gekomen. Er zou sprake zijn van zeker achttien nationaliteiten onder de doden. 150 gijzelaars zijn uit het hotel bevrijd.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) liet weten geschokt en bedroefd te zijn. ,,Ik leef intens mee met de nabestaanden van het slachtoffer. Het is pijnlijk en wrang dat juist iemand die bij wilde dragen aan de ontwikkeling van het land slachtoffer wordt van een dergelijke daad'', aldus de minister.

,,Het geweld in Burkina Faso laat zien dat terreur overal kan toeslaan en vele gezichten kent. Daarom moeten we verenigd blijven in onze strijd tegen dit soort gruweldaden.''

Veiligheidsinstructies
De honorair consul - een ambassadeur die onbetaald werkt - in Ouagadougou onderhoudt contact met de circa vijftig geregistreerde Nederlanders daar. Zij worden geadviseerd het gebied rond het hotel te mijden en veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Een medewerker van de Nederlandse ambassade in Bamako in het ernaast gelegen land Mali, reist zondag naar Burkina Faso om de honorair consul te ondersteunen.

AD.nl/ © AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.