Studente uit VS: Syriërs redden mij van aanranding

Gepubliceerd op 17 januari 2016 om 11:18

De Amerikaanse studente Caitlin Duncan was tijdens oud en nieuw op het plein in Keulen waar massaal vrouwen werden aangerand. Ook zij werd betast door dronken mannen, maar een groep Syrische vluchtelingen kwam haar te hulp.

De 27-jarige Caitlin raakte in het feestgedruis in Keulen haar Duitse vriend kwijt, vertelt zij aan de New York Times. Hij had haar telefoon en portemonnee bij zich. Ze werd al snel omsingeld door jongemannen. Eentje trok haar muts van haar hoofd en een ander probeerde haar te kussen. Ook pakte een van de mannen haar van achteren vast. Ze riep om hulp, maar de politie had het te druk en kon haar niet helpen.

Toen de situatie op het plein steeds grimmiger werd, schoot een vreemde man Caitlin te hulp. Hij en zes of zeven anderen wilden haar geld geven zodat ze een taxi kon nemen. De mannen kenden elkaar en waren allen vluchtelingen uit Syrië.

CORDON
De Amerikaanse studente haalde de mannen over om een cordon om haar te vormen, zodat ze veilig het plein kon verlaten. Haar vriend bleek in het station te zijn. „Ik moest huilen van opluchting toen ik hem weer zag", zei Caitlin.

Een van de helpers, Ahmad Mohammad, is sinds september vorig jaar in Duitsland. In 2014 vluchtte hij al vanuit de Syrische stad Aleppo naar Turkije. In een telefoongesprek met de New Yorkse krant vertelde hij dat hij en zijn vrienden zagen dat het fout ging op het plein. „Mannen waren aan het drinken en weed aan het roken. Ze hadden hun verstand verloren", zei hij. Hij maakt zich zorgen over het beeld wat door hen is ontstaan over asielzoekers. Onder de verdachten van de aanrandingen zijn zeker 18 vluchtelingen.

metronieuws.nl/nieuws/ Zoë Boven / Foto: ANP

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.