Deze vrouwen kunnen niet wachten om op Mars te zijn

Gepubliceerd op 17 januari 2016 om 12:36

Ontmoet NASA’s nieuwste rekruten, die misschien zomaar in de toekomst bij de groep mensen horen die de eerste stappen op Mars zullen zetten.

12373394_10153768189486772_1632850029520300072_n.jpg

In het antwoord op haar brief werd het verzoek van de vrouw om mee te gaan op een ruimtemissie meteen verworpen. „We hebben geen bestaande programma voor vrouwelijke astronauten en overwegen daarnaast ook niet zo’n dergelijk programma te realiseren.” De interesse van de vrouw werd nog wel door agentschap gewaardeerd.

HET VETSTE OOIT
De vier vrouwelijke astronauten in opleiding spraken met Glamour Magazine en gaven het tijdschrift een rondleiding langs alle faciliteiten. „Niemand geeft om ras, religie of nationaliteit in de ruimtevaart. We zijn allemaal slechts een deel van het menselijke team”, vertelt Anne McClain. Voor de vrouwen is een reis door de ruimte absoluut het vetste wat ze ooit in hun levens zullen doen.

Toch heeft één van de rekruten deze droom niet als van jongs af aan. „Ik ben waarschijnlijk een van de weinige astronauten die niet wist wat ik wilde worden als kind. Toen ik voor het Korps Mariniers voor het eerst in een straaljager in Irak vloog, besefte ik me pas dat ik op een dag misschien best wel een goede kandidaat zou zijn om astronaut te worden”, laat Nicole Aunapu Mann in het interview weten. Astronaut leek voor veel vrouwen stiekem een vergezochte droom, eentje die ze inmiddels wel proberen waar te maken.

NASA stelt om de vijf jaar een nieuwe klas van potentiële astronauten samen en de concurrentie is extreem groot met duizenden hooggekwalificeerde astronauten die hier graag bij willen horen. Volgens het ruimte agentschap kozen ze voor de beste kandidaten en was er van tevoren geen maximum afgesproken. Blijkbaar zijn vrouwen zeer geschikt om de ruimte in geschoten te worden.

Eefje van Son/ metronieuws.nl/nieuws/ Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.