Verdachte serieverkrachting Utrecht blijft zwijgen

Gepubliceerd op 18 januari 2016 om 12:51

De man die verdacht wordt van een reeks verkrachtingen in Utrecht zal geen verklaring afleggen.

VerdachteserieverkrachtingUtrechtblijftzwijgen-2.jpgVandaag is het proces tegen Gerard T. begonnen en hij beroept zich opnieuw op zijn zwijgrecht. T. zou zeker vier vrouwen hebben verkracht in 1995, 1996 en 2001.

T. heeft sinds zijn aanhouding anderhalf jaar geleden nog niets verklaard. Ook heeft hij geen van de feiten waarvan hij wordt verdacht bekend.

Er werden nog meer verkrachtingen en aanrandingen aan de Utrechtse serieverkrachter toegeschreven, maar alleen de vier zaken waarin DNA is gevonden dat wijst naar T. worden voor de rechter gebracht.

Hoewel T. heeft aangekondigd zich te beroepen op zijn zwijgrecht, laat hij zijn advocaat eisen dat zijn stemgeluid niet wordt opgenomen. De rechtbank heeft dat verzoek toegestaan.

De zaak begon met verklaringen van de slachtoffers. Vanwege de gruwelijke details zei de rechter dat het publiek vrij is de zaal uit te lopen als de feiten te aangrijpend worden.

De eerste vrouw werd vaginaal, oraal en anaal verkracht. Het tweede slachtoffer werd zestien dagen later verkracht. Zij vroeg de dader een condoom te gebruiken, maar hij reageerde dat hij haar niet zwanger zou maken.

De slachtoffers en hun familie die naar het proces wilden komen, mogen in een aparte zaal toekijken.

RemcoAndringa / NOS.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.