Kinderen krijgen per ongeluk brief over inkomen ouders

Gepubliceerd op 18 januari 2016 om 13:04

Verschillende kinderen uit Etten-Leur kregen onlangs een brief van Werkplein Etten-Leur die eigenlijk voor een van hun ouders was bedoeld.

Kinderenkrijgenperongelukbriefoverinkomenouders-2.jpgIn de brief stond gevoelige informatie over het lage inkomen van de ouder of ouders.

Patricia van Dongen was stomverbaasd toen ze de brief las die ze net op tijd uit de handen van haar 8-jarige zoon griste. Ze heeft als D66-raadslid vragen aan de gemeente gesteld. "Er moet iets veranderen. Ik wil niet dat het weer gebeurt. Deze informatie is niet voor kinderogen bestemd", zegt Van Dongen tegen Omroep Brabant.

23.000 brieven

Het Werkplein heeft, in opdracht van de gemeente, 23.000 brieven verstuurd om mensen te wijzen op de collectieve zorgverzekering waar ze gebruik van kunnen maken. In de brieven staat dat de verzekering bedoeld is "voor iedereen met een laag inkomen".

"Ik heb al van verschillende ouders reacties gekregen die hetzelfde hebben meegemaakt", aldus Van Dongen. De gemeente wil op dit moment niet reageren op de fout, omdat er raadsvragen zijn gesteld. "Wij antwoorden altijd eerst richting de raadsfractie voor we naar de pers antwoorden", aldus een woordvoerder.

Waardoor het fout kon gaan en hoeveel kinderen een brief hebben gekregen is nog onduidelijk.

© NOS.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.