ME stopt grimmig anti-asielzoekersprotest in Heesch

Gepubliceerd op 18 januari 2016 om 23:58

Een demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch is maandagavond uit de hand gelopen.

MEstoptgrimmiganti-asielzoekersprotestinHeesch-4.jpgZo'n duizend demonstranten kwamen op het protest af. Een aantal van hen keerde zich in de loop van de avond tegen de politie. De politie beëindigde de demonstratie, de ME veegde daarop de omgeving van het gemeentehuis schoon.

Volgens Omroep Brabant bekogelde een groep demonstranten de ME met vuurwerk, eieren en houtblokken. Rond 20.30 uur was de rust weer grotendeels weergekeerd. De ME en een groep van ongeveer vijftig man waren nog wel aanwezig bij het gemeentehuis en er werd ook nog steeds met vuurwerk gegooid.

Het gemeentehuis, waar maandagavond commissievergaderingen gepland zijn, is volgens diverse bronnen ontruimd, maar dat kon de politiewoordvoerder niet bevestigen. De woordvoerder kon ook nog niets zeggen over mogelijke arrestaties.

500 VLUCHTELINGEN

Het gemeentebestuur van Heesch wil de komende jaren maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats. Dinsdag en donderdag heeft de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, informatiemarkten georganiseerd voor direct omwonenden en andere inwoners over de mogelijke komst van het azc.

NOODBEVEL

Inmiddels is er in Heesch maandagavond een noodbevel afgegeven in verband met de uit de hand gelopen demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. De gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, Twittert dat burgemeester Marieke Moorman de politie extra bevoegdheden heeft gegeven om de openbare orde te herstellen.

Kristian Westerveld/ Metronieuws.nl/nieuws/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.