Vader: Ik weet dat ik Tygo onder water duwde

Gepubliceerd op 20 januari 2016 om 11:17

In de Dordtse rechtbank is dinsdag het strafproces begonnen tegen vader Remko V. (34) die volgens justitie op 20 oktober in zijn woning aan het Frida Katzerf in Dordrecht zijn zoon Tygo (4) van het leven beroofde en dat probeerde bij zijn 6-jarige dochter.

VaderIkweetdatikTygoonderwaterduwde-1.jpgVoorovergebogen, oogcontact mijdend, kwam V. de rechtbank in. Met op de publieke tribune de moeder van zijn twee kinderen en hun grootouders die onmetelijk leed is aangedaan door het geweld en het verlies van Tygo. De ouders van de kinderen lagen in een vechtscheiding.

V. verklaart dat hij geen vooropgezet moordplan had, maar onder invloed van stress acuut weg wilde. De kinderen die vanwege de vakantie bij hem logeerden gaf hij daarom het slaapmiddel Temazepam, zodat hij kon vertrekken en hen thuis achterlaten.

Uitgewerkt
Het was de bedoeling dat zijn vriendin de kinderen na haar werk thuis zou vinden. De twee zouden rond dat tijdstip ontwaken als de medicatie uitgewerkt was, aldus V.

Maar eerst had hij de bedwelmde Tygo in bad gedaan, zei hij. Daar ontstond volgens hem een panieksituatie. Advocaat Marco Bos vertelde na de zitting dat zijn cliënt in die panieksituatie Tygo onder water duwde. ,,V. verklaarde: 'Ik wéét dat ik Tygo onder water geduwd heb. Ik weet dat het kind overleden is. Er was geen vooropgezet plan'. Hij zegt: 'Ik wéét dat ik het gedaan heb'. En daarbuiten blijft alles onduidelijk.'''

Eerlijk proces
Bos betoogt dat de vader recht heeft op een eerlijk proces. Media stortten zich na de dood van Tygo op de zaak. ,,De buitenwereld heeft V. al lang en breed veroordeeld.''

AD.nl/ © AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.