Kogelbrief bezorgd bij gemeente om komst azc Heesch

Gepubliceerd op 21 januari 2016 om 11:07

Tegenstanders van de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum naar Heesch, hebben een kogelbrief gestuurd naar de gemeente.

KogelbriefbezorgdbijgemeenteomkomstazcHeesch-1.jpgDat meldt de politie. De brief en kogel zijn door de politie in beslag genomen.

De politie laat technisch onderzoek uitvoeren om te onderzoeken wie de dreigbrief heeft gestuurd. Ook roepen zij mensen die meer weten op zich te melden.

'Schandalig'

Annemieke Boellaard, fractieleider van D66 in de gemeente, noemt de brief een schandalige actie. „Dit is niet de manier hoe je met elkaar hoort om te gaan en hoe je moet discussiëren over deze kwestie”, zegt zij tegen Omroep Brabant.

Boellaard zegt het ‘gek’ te vinden dat tegenstanders op deze manier van zich laten horen. „Bernheze is juist een gemeente die daadwerkelijk luistert naar kritiek van het volk. Er staat nog helemaal niets vast, dus ik vind deze acties en ongeregeldheden erg vreemd”, besluit ze. 

Eerder deze week liep een protest tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch uit de hand. Er werd met eieren en vuurwerk naar de politie en het gemeentehuis van Bernheze, waar Heesch onder valt, gegooid. 

Zoë Boven/ Metronieuws.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.