Huis van raadslid beklad met eieren om strijd voor AZC

Gepubliceerd op 22 januari 2016 om 14:00

De woning van een raadslid in Yerseke, Andries Jumelet, is donderdagavond beklad met eieren.

HuisvanraadslidbekladmeteierenomstrijdvoorAZC-1.jpgOok hebben onbekenden vuurwerk voor zijn huis afgestoken. In de brievenbus zat een briefje met de test: 'Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningenactie'.

Donderdagavond rond 10 uur is vuurwerk naar het raam gegooid en werd de voorgevel van het huis besmeurd met eieren. Er werd ook en dreigbrief bezorgd. Daarop staat: 'Yerseke zegt NEE tegen het AZC. Deze keer zijn het nog eieren. Stop met handtekeningenacties.'

Lafaard
,,We zijn enorm geschrokken", laat Anneke Jumelet weten. ,,De knal was zo hard dat ik dacht dat alle ramen eruit lagen." Andries Jumelet is al net zo boos. Hij vraagt zich af welke lafaard hem niet gewoon aan durft te spreken.

Anneke denkt er niet aan om te stoppen met haar actie. ,,Ik heb dit juist gedaan om eens een andere geluid te laten horen dan dat van de tegenstanders. Maar dit is natuurlijk wel erg bedreigend. In je eigen huis moet je je veilig kunnen voelen."

Vredelust
Anneke Jumelet wil dat er vluchtelingen worden opgevangen in het voormalige zorgcentrum Vredelust, dat grotendeels leeg staat. Ze is een handtekeningenactie begonnen. Andries Jumelet - raadslid voor de CU - maakt zich in de gemeenteraad hard voor de opvang van vluchtelingen, bijvoorbeeld in Vredelust.

Volstrekt onacceptabel
Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken van het incident. ,,Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd." 

De politie stelt een uitgebreid (buurt) onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

 AD.nl/ © andries.jumelet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.