Brusselse studente (22) verontwaardigd na aanval in metro: "Geslagen in gezicht, maar niemand reageerde"

Gepubliceerd op 26 januari 2016 om 15:48

Een 22-jarige studente is afgelopen zondag aangevallen in het Brusselse metrostation Madou.

Brusselsestudente22verontwaardigdnaaanvalinmetroGeslageningezichtmaarniemandreageerde-1.jpgZe werd door een man in het gezicht geslagen met het deksel van een vuilnisbak. De jonge vrouw is vooral geschokt omdat niemand reageerde of achteraf aan haar vroeg of ze wel oké was, meldt Brusselnieuws.

De dader had kort voor de aanval suggestieve gebaren naar haar gemaakt met zijn tong. "Ik keek hem daarop onbegrijpend aan, 'wat doe je nu?'", citeert de lokale nieuwswebsite Elisa Vergrote.

Op het moment van de uithaal was een tiental pendelaars in het metrostation aanwezig, zegt de studente. Maar niemand reageerde en dat stuit de jonge vrouw tegen de borst.

Facebook

De idee dat sommige publieke ruimtes geen veilige plaats zijn
voor vrouwen, vindt de studente akelig. Op Facebook spuit Vergrote haar ongenoegen: "Ik wil helemaal niet hoeven nadenken over de kleding die ik 's ochtends kies. Ik wil kunnen kiezen voor een rok, zonder daarbij te anticiperen op welke publiek ruimtes ik dan best vermijd."

De jonge vrouw roept getuigen van geweld op om voortaan te reageren, en benadrukt dat het probleem niet alleen in de hoofdstad voorkomt. "Situaties met fysiek of verbaal geweld, zogezegde 'complimentjes' krijgen, of zelfs aanrakingen, komen ook voor in bijvoorbeeld Gent of andere steden."

Vergrote stapt met haar klacht naar de politie, maar verwacht niet dat die de dader nog zullen vinden.

Bron: Brusselnieuws/ © photo news

Reactie plaatsen

Reacties

R de vries
8 jaar geleden

En naar de andere reizigers luistert de dader wel? Zodra je je er mee bemoeit escaleert het zeker en mag de helper zich verantwoorden voor de rechter of de linkse media als zijnde agressieve racistische tokkie met alle sociale en financiële gevolgen van dien. Dus nee.. bel 112 maar. Roep mij maar als de oorlog begint tot die tijd emancipatie is a bitch.