Moeder en zoontje sterven in auto op zoek naar warmte

Gepubliceerd op 26 januari 2016 om 15:32

Snowzilla heeft twee nieuwe, tragische slachtoffers geëist in New Jersey. Een moeder en haar zoontje stierven door een CO-vergiftiging toen ze in de wagen zaten om zich wat op te warmen.

Moederenzoontjesterveninautoopzoeknaarwarmte-1.jpgHaar man probeerde om de auto uit de sneeuw te scheppen. Intussen draaide de motor, maar de uitlaat zat nog geblokkeerd in de sneeuw. Dat is de vrouw en haar peuter fataal geworden, meldt NBC New York. De dochter van drie jaar die ook in de wagen zat, vecht nog voor haar leven.

Volgens de politie was Felix Bonilla volop sneeuw aan het ruimen om de wagen opnieuw startensklaar te krijgen na de hevige sneeuwstorm die het voorbije weekend over New Jersey raasde. Zijn vrouw, de 23-jarige Sashalynn Rosa kreeg het koud en kroop samen met haar twee kinderen in de wagen. De motor draaide en de uitlaat zat nog volledig onder de sneeuw toen Felix met de klus begon. "De uitlaatgassen konden enkel in de auto zelf ontsnappen", aldus Alex Blanco, burgemeester van de stad Passaic.

Na twintig minuten sneeuw scheppen, merkte Felix dat zijn vrouw en zijn kinderen het bewustzijn verloren hadden. Bij aankomst van de hulpdiensten waren Sadhalynn en zoontje Messiah al overleden. Zijn dochtertje werd in allerijl overgebracht naar een ziekenhuis waar het kind nog voor haar leven vecht.

Volgens een getuige barstten de hulpverleners en agenten in tranen uit. De vader was hysterisch. "Mijn zoon, hij kan nog niet eens spreken of lopen...". Buurvrouw Isabel Carmona zag hoe de radeloze vader huilde en rondsprong van onmacht toen hij besefte wat er gebeurd was. "Hij weende, de hulpverleners weenden en de agenten weenden. Iedereen barstte in tranen uit", vertelde ze aan de nieuwszender NBC.

Bron: NBC New York/ http://www.hln.be/© © kos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.