Eis: vrijspraak voor 51-jarige vrouw na dodelijk ongeluk

Gepubliceerd op 28 januari 2016 om 14:37

Een 51-jarige vrouw uit Veenendaal heeft donderdagochtend een vrijspraak tegen zich horen eisen voor het veroorzaken van een ongeluk in 2014 waarbij haar 58-jarige vriend om het leven kwam.

media_xll_3561476-1.jpgZe trok drie keer aan de handrem waardoor de auto tegen een boom klapte.

Het stel kreeg na een etentje in de zomer van 2014 in Zeist ruzie, die volgens de 51-jarige Elizabeth M. erin uitmondde dat de man een aantal keer riep dat hij de auto tegen een boom zou rijden. 'Dan gaan we er allebei aan', zou de man volgens M. gezegd hebben. Daarop trok ze drie keer aan de handrem om de steeds harder rijdende auto te laten stoppen, maar dat lukte niet.

Handrem
Nadat ze voor de derde keer aan de noodrem trok, werd de vrouw naar eigen zeggen pas weer wakker nadat de auto tegen de boom was geklapt. Volgens verkeersdeskundigen gebeurde dat doordat de vrouw aan de handrem trok, maar volgens de vrouw remde de auto daardoor alleen maar af. De man zou de auto zelf tegen de boom gestuurd hebben.

De officier van justitie geloofde haar relaas niet helemaal, maar besloot toch dat de vrouw uit noodweer gehandeld moet hebben. ,,Of het verhaal helemaal klopt, weet ik niet, maar er is maar één verhaal. In haar beleving zal het zeker zo zijn dat ze vreesde voor haar leven.'' Daarom vroeg de officier van justitie om vrijspraak. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Ivar Penris/ ad.nl/ © AS Media

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.