Broekers kritisch over vertrekkende Kamerleden

Gepubliceerd op 30 januari 2016 om 15:02

Eerste Kamervoorzitter Broekers-Knol ergert zich aan het grote aantal Tweede Kamerleden dat voortijdig opstapt.

BroekerskritischoververtrekkendeKamerleden-1.jpgDeze week maakte VVD-Kamerlid De Liefde zijn vertrek bekend. Hij gaat werken bij het taxiplatform Uber. En een week eerder verliet D66'er Hachchi de Kamer omdat ze wil meewerken aan de presidentscampagne van Hillary Clinton. 

Met het opstappen van De Liefde komt het aantal vertrekkers sinds de verkiezingen van 2012 op 34. Als de huidige trend doorzet, dan komt een record in zicht.

Niet passend

Broekers zei in Kamerbreed op NPO Radio 1 dat ze de "uitloop" uit de Tweede Kamer niet goed vindt. Ze benadrukte dat de Eerste Kamer er eigenlijk geen last van heeft. "Je stelt je verkiesbaar voor een bepaalde periode. En om dan eerder op te stappen omdat er iets leukers voorbij komt, dat vind ik niet passen bij de functie van volksvertegenwoordiger."

De senaatsvoorzitter voelt er niets voor om een verplichting in wetten vast te leggen, maar volgens haar kun je wel een moreel beroep op mensen doen. Gisteren liet ook minister Plasterk zich kritisch uit over het grote aantal vertrekkers. Hij wil dat Kamerleden het uitleggen als ze eerder weggaan.  

Bron: NOS.nl/ © ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.