Man probeert tevergeefs moeder (71) uit brandende woning te redden

Gepubliceerd op 30 januari 2016 om 16:41

n de Ichtegemstraat in Kortemark bij Roeselare is vannacht om 2.45 uur een vrouw om het leven gekomen bij een woningbrand. Toen de brandweer van Kortemark ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het achterste gedeelte van de woning.

Manprobeerttevergeefsmoeder71uitbrandendewoningteredden-1.jpgDe bewoonster is een 71-jarige dame. Het was haar zoon die de brand opmerkte, toen hij thuiskwam. Hij probeerde nog zelf tot bij zijn moeder te geraken, maar moest zijn poging staken omdat de vlammen te groot waren. De man raakte bevangen door de rook en werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij zuurstof kreeg toegediend.

Omdat meteen duidelijk was dat er zich mogelijk nog slachtoffers binnen bevonden, gingen de spuitgasten van binnenuit het vuur te lijf. Daar stootten ze op het levenloze lichaam van de bewoonster.

Hoe het vuur is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Mogelijk stuurt het parket een branddeskundige ter plaatse. De Ichtegemstraat werd tijdens de interventie plaatselijk afgesloten voor alle verkeer.  

hln.be/ © Siebe De Voogt 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.