Pedofiel Pieter Ceulen internationaal gezocht

Gepubliceerd op 31 januari 2016 om 10:45

De Nederlander Pieter Ceulen, die onlangs in ons land tot negentien jaar cel is veroordeeld voor onder meer seksueel misbruik van kleine kinderen, staat internationaal gesignaleerd. De zestigjarige man is op de lijst van te arresteren personen geplaatst van Interpol.

media_xll_8363622-1.jpg

Ceulen stond in Antwerpen terecht voor het misbruiken van kinderen in de Filipijnen en Cambodja, onder wie zijn eigen pleegdochters. Het misbruik had hij gefilmd en gedeeld met andere pedofielen. Tijdens een huiszoeking werd 750 gigabyte aan kinderporno bij hem gevonden.

Volgens de aanklager bevond Ceulen zich "in de hoogste regionen van de internationale pedofielennetwerken''. Hij werd anderhalve week geleden tot negentien jaar cel veroordeeld.

Cambodja
De in Antwerpen gevestigde zakenman Ceulen was tijdens zijn veroordeling niet aanwezig. Hij is wellicht naar Cambodja gevlucht.

Het was al de tweede keer dat Ceulen wist te ontkomen. Na een eerdere veroordeling in 2013 kon hij ontglippen naar Cambodja door een administratieve fout. Daar zou hij zich toen opnieuw aan jonge kinderen hebben vergrepen.

Ceulen is een zoon van Nederlandse diplomaten en werd geboren in het toenmalige Saigon in Vietnam. De man bouwde later in Antwerpen een beheersvennootschap uit. Hij reisde wel geregeld naar Cambodja en bouwde er in de stad Siem Reap een luxevilla als tweede verblijf. Hij zou daar zijn gesignaleerd.

Amersfoort

De man heeft eerder verklaard dat zijn 'seksuele afwijking' komt doordat hij op 12-jarige leeftijd door een broeder seksueel werd misbruikt. Dat zou zijn gebeurd op Het Amersfoortse jongensinternaat Saint Louis. Dat was volgens Nederlandse media in de jaren 50 en 60 jarenlang decor van seksueel misbruik van tientallen jongens.

HLN/© interpol

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.