Aantal vluchtelingen naar nul? Dat willen alleen PVV-stemmers

Gepubliceerd op 31 januari 2016 om 13:19

Een meerderheid van de Nederlanders die zeggen PVV te stemmen, vindt dat het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt naar nul moet. Daarmee staan PVV-stemmers alleen.

vluchtelingen_bordje_ANP_0-1.jpgEind vorig jaar zei staatssecretaris Dijkhoff ​dat in 2016 58.000 asielzoekersworden verwacht. Van de PVV-stemmers vindt 55 procent dat Nederland geen vluchtelingen moet opnemen, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Iets meer dan een kwart vindt dat er toch nog 20.000 tot 40.000 vluchtelingen opgenomen mogen worden. Helemaal niemand van die PVV-groep vindt dat er 'geen maximum' moet worden gesteld aan het aantal vluchtelingen. 

Bij de andere partijen liggen de percentages heel anders. Stemmers van de PvdA (1 procent), GroenLinks (2 procent) en D66 (3 procent) vinden duidelijk niet dat er geen vluchtelingen moeten worden opgenomen. Een meerderheid van de GroenLinks-stemmers (51 procent) is van mening dat er geen beperking moet worden gesteld aan het aantal vluchtelingen.

Plan Samsom
Opvallend is dat een groot deel van de PVV-stemmers (63 procent) tegen het plan van PvdA-leider Samsom is. Hij wil dat vluchtelingen die met bootjes in Griekenland aankomen, worden teruggestuurd naar Turkije. Dat zou het aantal vluchtelingen juist moeten beperken. Van alle Nederlanders is 43 procent voor dit plan en 42 procent tegen. De rest weet het niet. De meesten (67 procent) denken dat het plan niet echt uitvoerbaar is.

Een andere uitkomst van de peiling is dat tweederde van de Nederlanders (65 procent) weer grenscontroles wil invoeren in Europa en het Schengen-akkoord dus wil opzeggen.  

Bekijk hier de hele peiling van Maurice de Hond.

Bron: RTL Nieuws/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.