Man (86) beroofd terwijl vrouw op sterfbed ligt

Gepubliceerd op 1 februari 2016 om 11:06

Willem Klokker werd deze week slachtoffer van een tragische roof. Niet alleen verloor hij zijn vrouw na een huwelijk van bijna 60 jaar, ook werd het stel bestolen terwijl de zieke vrouw op haar sterfbed lag.

Permalink voor ingesloten afbeeldingDit jaar zouden ze zestig jaar getrouwd zijn, maar zo ver mocht het niet komen. Dat schrijft het AD. Annelies werd terminaal ziek, een behandeling wilde ze niet meer. Ze zag het niet zitten om op en neer in het ziekenhuis van de ene naar de andere operatie te gaan. En dus verhuisde het stel naar een hospice in Utrecht. Aan het einde overnachtte de 86-jarige Willem daar ook.

Geldkistje verdwenen

Een dag voordat zijn vrouw daar overleed, werd de diefstal ontdekt door hun schoondochter, die wat kleding voor haar schoonmoeder ging halen. Wim vertelde Annelies dat het geldkistje verdwenen was. „Ze zei: ‘maak je er maar niet druk om, want je krijgt het geld toch niet terug’.” Maar Wim wil het er niet bij laten zitten en dus stapte hij naar de krant.

Van het geld wilde de Utrechter een elektrische fiets kopen. Bijna had hij het geld bij elkaar; 1700 euro had hij al gespaard en hij had nog 300 euro te gaan. Al dat geld is nu weg. „Ik fietste nog veel, maar nu ik ouder word leek een elektrische fiets me wel een goed idee,” aldus Klokker.

Bang

Wim doet zijn verhaal in de hoop dat de dief het leest en spijt krijgt. „,Die fiets gaat er nu in ieder geval niet meer komen. Daarnaast is hij bang zijn huis te verlaten na de diefstal. „Ik heb nog wel een gewone fiets, maar ik zal niet veel meer weggaan. Ik durf mijn huis niet meer achter te laten.” 

Elena van Doorn/ Bron: Metronieuws.nl/ © Foto ter illustratie / Bron: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.