Bestolen Utrechter heeft al bijna drie nieuwe fietsen

Gepubliceerd op 1 februari 2016 om 12:31

Het was een zware week voor Utrechter Willem Klokker. Terwijl hij de nacht bij zijn vrouw doorbracht die in een hospice verbleef en inmiddels overleden is, werd in zijn woning ingebroken en een kistje met daarin 1.700 euro meegenomen.

Permalink Embedded image

Het bericht op deze website over de inbraak bij Utrechter Willem Klokker terwijl hij bij zijn stervende vrouw was, levert veel verontwaardigde reacties op. Veel mensen willen geld inzamelen en er zijn hem inmiddels drie nieuwe elektrische fietsen aangeboden.

Een fietsfabrikant, een kleine fietsenhandelaar uit Zeist en profvoetballer Rodney Sneijder willen de 86-jarige Klokker graag een fiets cadeau doen. De man werd vorige week beroofd van een geldkistje met daarin ongeveer 1.700 euro. De dieven braken in zijn huis in Overvecht in terwijl hij bij zijn inmiddels overleden vrouw in een hospice sliep.

Klokker spaarde het geld om een elektrische fiets te kopen voor zijn oude dag. Op AD.nl, Facebook en Twitter reageren honderden mensen verontwaardigd en velen van hen willen geld inzamelen om Klokker alsnog een nieuwe fiets te bezorgen. Er wordt crowdfunding voorgesteld, er is inmiddels een Facebookpagina voor hem aangemaakt en er is een bericht voor Klokker op een donatiesite gezet.

Aangrijpend
,,Ik ken hem niet persoonlijk, maar het verhaal greep me erg aan,'' zegt Rodney Sneijder, de jongste broer uit de Utrechtse voetbalfamilie. ,,Ik wilde hem graag helpen, maar hij vertelde dat hij daar nog niet aan toe is. Alle begrip natuurlijk.''

De Utrechter wil voorlopig inderdaad vooral rust. ,,Ik heb nog een goede, gewone fiets in de schuur staan, daar red ik het nog prima mee. Mijn hoofd staat nu helemaal niet meer naar een nieuwe fiets. Iedereen heel erg bedankt, maar ik wil eerst het verlies van mijn vrouw verwerken.''

Ivar Penris/ Bron: AD.nl/ © © Marnix Schmidt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.