"Boezemvriend? Een lafaard, ja"

Gepubliceerd op 2 februari 2016 om 12:25

Zou passagier Philippe Nijs (33) nog geleefd hebben als zijn vriend Xavier L. (34) niet was weggelopen? Die vraag houdt de vrienden van de mannen bezig. Voor de familie van Philippe is dat antwoord niet belangrijk: "Xavier is geen vriend, hij is een lafaard."

Een politiepatrouille die toevallig langsreed, ontdekte zaterdagochtend rond 5 uur een gecrashte Jaguar op de Nieuwmoersesteenweg in Wuustwezel. In het wrak zat alleen de 33-jarige overleden passagier Philippe Nijs. De chauffeur was nergens te bespeuren. Een dag later arresteerde de politie de 34-jarige Xavier L., de boezemvriend van slachtoffer Philippe Nijs. Hij bekende dat hij met de Jaguar reed en in paniek wegvluchtte na de crash.

De familie van Philippe Nijs kan het woord 'vriend' niet meer over de lippen krijgen. "Boezemvrienden helpen elkaar, ook als ze in de problemen zitten en zeker als ze in gevaar zijn. Deze 'vriend' heeft alleen aan zichzelf gedacht. Hij is op de vlucht geslagen en heeft Philippe aan zijn lot overgelaten. Zo ga je zelfs niet om met een aangereden hond", zeggen de ouders en zus van Philippe.

"Wij horen dat het ongeval rond 3 uur is gebeurd en dat Philippe pas rond 5 uur is ontdekt door de politie. Per toeval dan nog, want er is bij de hulpdiensten geen enkele noodoproep binnengekomen. Zelfs daarvoor was Xavier te laf. Hij is naar een ziekenhuis 20 kilometer verderop gevlucht om zich te laten verzorgen. Er is wel een ziekenhuis dichterbij, maar hij was waarschijnlijk bang dat de politie hem daar snel zou vinden."

Patrick Lefelon & Kristof Aerts/ Bron: Het Laatste Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.