Ex-trucker (62) doodgereden aan voordeur

Gepubliceerd op 2 februari 2016 om 12:36

Een 62-jarige voetganger werd gisterenochtend om iets voor zeven doodgereden aan zijn voordeur. Ex-trucker Patrick De Clercq werd van de weg gemaaid door een vrachtwagen op het zebrapad aan het kruispunt van de Kanaalstraat en de Monumentstraat in Evergem.

VOETGANGER VAN ZEBRAPAD GEMAAID DOOR VRACHTWAGEN

Patrick De Clercq was 19 jaar getrouwd met Jacqueline. - Leen Peeters"Ik zag blauwe zwaailichten voor onze deur en tien minuten later stond de politie aan de deur", vertelt zijn echtgenoot Jacqueline De Clercq (52), die tijdens het ongeval binnen zat.

Patrick De Clercq woonde met zijn vrouw in de Kanaalstraat in Evergem en was vrachtwagenchauffeur tot een aantal jaar geleden. "Nooit in zijn carrière heeft hij iets meegemaakt", vertelt zijn vrouw Jacqueline. Sinds een jaar werkte Patrick voor autocars Herman & Vandamme. "Hij reed rond met een busje en ging gehandicapte kinderen ophalen om naar school te brengen", vertelt Jacqueline. "Zijn busje stond altijd geparkeerd in de Monumentstraat

." Hij vertrok zoals altijd rond half zeven om alle kinderen op te halen en naar school te brengen. "Hij was nog niet lang weg toen ik blauwe zwaailichten voor ons huis zag. Ik dacht nog, ik zal hem even bellen om het te vertellen dat er hier een ongeval gebeurd is. Maar aangezien hij zijn gsm vergeten was, zou ik het hem zeker 's avonds verteld hebben", gaat Jacqueline verder.

Tien minuten later werd haar ergste nachtmerrie werkelijkheid. "De politie belde aan om het over mijn man te hebben. Ik vroeg of hij niet gewond was, maar toen vertelde de agent mij dat mijn man omgekomen was", snikt Jacqueline. "Toen besefte ik dat die blauwe zwaailichten voor hem waren." Jacqueline liep naar buiten en zag haar man liggen. "Dat had ze nooit mogen doen, want nu heeft ze last van hyperventilatie", vertelt de broer van Jacqueline geëmotioneerd. "Ze zagen elkaar zo graag."

Altijd vriendelijk

Jacqueline en Patrick waren negentien jaar getrouwd. "Hij was mijn tweede man. De braafste man die er bestaat. Hij dronk niet en was altijd op tijd thuis", vertelt Jacqueline. "Het zijn altijd de besten die eerst moeten gaan", gaat ze verder. "Hij was een vriendelijke man en deed zijn werk altijd goed en met veel plezier", vertelt Aline Herman, zaakvoerder van Herman & Vandamme. "Toen ik vanochtend van de begeleidster te horen kreeg dat de buschauffeur nog niet geweest was, wist ik dat er iets vreselijk mis was. Hij was nooit te laat en deed zijn werk met veel plezier. Onbegrijpelijk hoe zoiets kon gebeuren."

Vragen

Ook Jacqueline begrijpt nog altijd niet wat er gebeurd is. "Misschien is Patrick teruggekeerd omdat hij zijn gsm vergeten was en was hij gehaast? Misschien heeft de chauffeur hem niet gezien omdat het nog donker was. Ik weet het niet, maar ik verwijt die chauffeur niets", zegt ze nog.

In shock

De vrachtwagenchauffeur moest in shock overgebracht worden naar het ziekenhuis. "Wij betuigen ons oprecht medeleven aan de familie en naasten van het slachtoffer. Daarnaast blijven wij als bedrijf onze integrale medewerking bieden aan het gerechtelijk onderzoek dat gevoerd wordt", klinkt het bij Katrien De Coster van Mervielde, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van vloeistoffen in tankwagens en tankcontainers.

Door: /HLN © Privefoto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.