Familie heeft na afpersing vermiste dochter weer terug

Gepubliceerd op 3 februari 2016 om 13:54

Het 15-jarige meisje uit Deurne dat vermist was is teruggevonden in Kerkrade.

Dat heeft haar moeder Martine, die tijdens de vermissing slachtoffer werd van afpersing, dinsdagavond bevestigd. ,,Ik ben ontzettend opgelucht. Ze is vanmiddag door de politie gevonden", vertelt de moeder.

De tiener verdween op 4 januari uit het gesloten vakinternaat Vreekwijk in Deurne. Daar zat ze sinds november vorig jaar. Het was niet de eerst keer dat het meisje wegliep. In september nog was ze tien dagen spoorloos, nadat ze was ontsnapt uit een instelling in het Limburgse Cadier en Keer. Toen bleek ze onderdak gevonden te hebben bij een tien jaar oudere man.

Afpersing
De vermissingszaak kreeg een bizarre wending toen de overbuurman van het meisje werd aangehouden. De 26-jarige man wordt verdacht van
afpersing via Facebook. Hij is eerder veroordeeld voor vergelijkbare zaken.

De man zou hebben ingebroken in het Facebook-profiel van het meisje. Op de foto's wordt de suggestie gewekt dat het meisje in de prostitutie zou zijn beland. De buurman probeerde met de foto's de familie van het meisje af te persen. Die stapte echter naar de politie, die de oorsprong van de foto's snel achterhaalde en vervolgens de man van zijn bed lichtte. Volgens de moeder van het slachtoffer zit die man nog steeds vast.

Bron: AD.nl/ © ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.