Man saboteert negen keer de remmen van collega

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 10:03

De 51-jarige M.K. uit Bergen op Zoom staat terecht voor het stelselmatig saboteren van de remmen van zijn collega.

94b06960d050b7a8a709b46592ba919b-1454534799-1.jpgNegen keer in totaal zou de verdachte aan de auto van zijn collega hebben gesleuteld. Volgens gedragsdeskundigen is de man verminderd toerekeningsvatbaar. 

Snelweg

Volgens het AD is de man, een vader van vier kinderen, van wie de remmen waren gesaboteerd een keer tegen de auto van zijn buurvrouw aangereden. In een andere situatie kon het slachtoffer op de snelweg net zichzelf in veiligheid brengen toen hij merkte dan zijn remmen niet naar behoren werkten.

Antidepressiva

M.K. gaf aan de rechtbank toe dat hij zes keer de leidingen van de auto van zijn collega had kapot geknipt. Ook zou hij daarnaast een wieldop van de auto hebben geschroefd. De verdachte kon voor de rechtbank zijn daden niet goed uitleggen. Volgens hem zou het onder andere kunnen komen omdat hij zijn antidepressiva-medicijnen niet had ingenomen. De man is door gedragsdeskundigen ontoerekeningsvatbaar verklaard, mede omdat hij zwakzinnig zou zijn. 

Het slachtoffer kwam achter de daden van de verdachte nadat hij een beveiligingscamera had opgehangen. Zo kon hij achterhalen wie er met zijn auto zat te knoeien.

Esther Zandberg/ Source: Metronieuws.nl/ © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.