Advocate moet broek uittrekken in gevangenis Zutphen

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 10:17

Een advocate uit Enschede heeft een klacht ingediend bij de directie van de gevangenis in Zutphen.

778286809c6f2cc2320ce4b6196f65c4-1454575685-1.jpgZe voelt zich vernederd omdat de bewaking haar opdroeg haar broek uit te trekken toen bij de detectiepoortjes het alarm afging. De vrouw weigerde en moest de gevangenis verlaten, zonder dat ze met haar cliënt kon spreken. 

Beugel-bh's

Vorig jaar ontstond er commotie over advocates die zich van boven moesten uitkleden, omdat hun beugel-bh’s de beveiligingspoortjes lieten afgaan. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff beloofde aan die vernedering een eind te maken. Hij kondigde een nieuwe richtlijn aan. Als een detectiepoortje bij een advocate afgaat, moet gecontroleerd worden met een handscanner. Ook beval hij de poortjes beter af te stellen, zodat ze beugel-bh’s tolereren.

Vernederend

Ondanks de aandacht voor de kwestie en ondanks de maatregelen die de staatssecretaris uitvaardigde moest de jonge advocate toch haar broek verruilen voor een badjas. In haar geval sloegen de poortjes aan op de ritsjes in haar broek. „Ik vind zonder broek zeker niet minder vernederend dan zonder bh. Ik was flabbergasted”, aldus de advocate tegen dagblad Tubantia.

Broek uit!

„Ik vond het prima dat ze me even zouden fouilleren, maar dat werd pertinent geweigerd. Ze eisten dat ik piepvrij door het poortje stapte. Dat betekende gewoon: broek uit! En dat was ik toch zeker niet van plan. Van mannelijke collega’s heb ik nog nooit gehoord dat die hun broek moeten uittrekken.”

Mario Wisse/ Source: Metronieuws.nl/ © Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.