Geslagen meisje zet pestkoppen op hun plek

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 12:30

Ze werd in elkaar geslagen en kwam erachter dat de aanval was gefilmd en op sociale media stond. Toch liet Mia Chanel DeJesus uit Philadelphia zich niet uit het veld slaan. Ze gebruikte het filmpje als boodschap tegen pestgedrag.

c161635b2f7c6030717f8b481dc98f3a-1454575151-1.pngHet ging eind januari helemaal mis. Vier pestkoppen sloten Mia op in de toiletten van school en begonnen haar te schoppen, slaan en aan haar haren te trekken. De Amerikaanse raakte bewusteloos, maar de afranseling bleef doorgaan. 

Mia heeft de kracht gevonden om terug te slaan. Ze geeft zelf commentaar bij het filmpje, waarop is te zien wat haar overkwam. Daardoor draait ze de rollen om. „Niemand kwam helpen”, klinkt het. „Ik kreeg niet de kans mezelf te verdedigen. In het filmpje is duidelijk te zien hoe ik mijn bewustzijn verloor. Dit is niet oké.”

Criminele daad

De vier meiden die Mia belaagden waren veel groter dan zij. „Ik werd fysiek en emotioneel mishandeld en alleen omdat ze mij niet aardig vinden.” Slechts een van de aanvallers werd gearresteerd, zij was tien uur later weer op vrije voeten. „De drie andere meisjes mochten gewoon naar school blijven komen alsof er niets gebeurd was”, gaat Mia verder.

Het duidelijke filmpje van de feiten volstaat dus niet om de meisjes te straffen. „Mijn vraag is: waarom wordt pesten niet beschouwd als een criminele daad? Ik laat me niet op mijn kop zitten door deze video en mijn angst. Ik zal geen slachtoffer zijn. Ik blijf dit filmpje posten tot er iets gedaan wordt voor lotgenoten.”

Andere kant

Een van de pestkoppen vertelt aan New York Daily News haar kant van het verhaal. „Mia laat niet alles zien. Is ze vergeten dat ze mij bedreigde? Of dat ze mij uitlachte en uitdaagde om haar te slaan? Ik ben er talloze keren niet op ingegaan. Als ik mijn rug omkeerde, begon ze weer te roddelen en de boel op te stoken. Mia is de pestkop, niet ik.”

Viral 

Mia’s familie en vrienden hebben haar getuigenis gedeeld onder de hashtag #TeamMia, en met resultaat: op haar Facebookpagina alleen al werd het filmpje meer dan een miljoen keer bekeken. „Die meiden willen over de rug van een ander beroemd worden via sociale media. Ze krijgen wat ze willen. Iedereen mag weten wat voor lafaards het zijn", schreef haar moeder.

De schooldirectie beef ondanks de stevige kritiek voet bij stuk houden. „Dit is geen typisch pestgeval, eerder een burenruzie die in ons schoolgebouw uitgevochten werd", luidt het standpunt. Nadat de video viral ging, werd het viertal toch geschorst. Mia gaat intussen naar een andere school. 

Steun

Met haar verhaal wil Mia andere slachtoffers steunen. „Via Facebook hebben veel mensen hun ervaringen met mij gedeeld."

Zoë Boven/Metronieuws.nl © Foto: Facebook Mia Chanel DeJesus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.