Kamer debatteert over MH17: waar zijn de radarbeelden?

Gepubliceerd op 4 februari 2016 om 23:48

De Tweede Kamer debatteerde vandaag met minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, minister Koenders van Buitenlandse Zaken en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu over de radargegevens van vlucht MH17.

media_xll_3578186-1.jpgHet internationale veiligheidsonderzoek naar de vliegramp stond onder leiding van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die zegt Oekraïne meermaals om radargegevens te hebben verzocht, maar die niet te hebben gekregen.

Dinsdag gaf voormalig staatssecretaris van Transport, Vladimir Shulmeister, in dit interview aan dat de Onderzoeksraad nooit om de beelden zou hebben gevraagd. Een dag later verklaarde ambassadeur Olexandr Horin dat de beelden juist wél waren opgevraagd.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid schrijft in het eindrapport over de ramp de radargegevens niet van Oekraïne gekregen te hebben, omdat de Oekraïense regering had laten weten dat het radarstation op de dag van de ramp was uitgeschakeld voor onderhoud. De OVV kan niet zeggen welke Oekraïense functionaris dat gezegd heeft, omdat dat onder de geheimhouding valt.

Bron: AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.