9-jarige redt leven van vader na epileptische aanval

Gepubliceerd op 5 februari 2016 om 14:08

Hij is pas negen jaar, maar nu al de held van de dag. De 9-jarige Lars Karelse uit Nieuw-Beijerland wist meteen de alarmdiensten in de te schakelen toen zijn vader een levensbedreigende epileptische aanval kreeg.

CaZtq_qVIAAuZbn-1.jpg

Dankzij de hulp van de jongen kon zijn vader op tijd naar het ziekenhuis worden gebracht.

HULPDIENSTEN
Lars en zijn zusje van zes waren samen thuis met hun vader, toen de man plotseling een epileptische aanval kreeg, zo schrijft het AD. „Opeens werd mijn man onwel”, zo vertelt moeder Ellen. „Lars heeft echt geweldig gehandeld door de alarmlijn te bellen. De vrouw van 112 heeft hem aan de lijn gehouden tot de hulpdiensten aankwamen. De deur had hij al opengedaan. We hadden het er wel eens met hem over gehad dat als er iets ergs zou gebeuren, hij meteen 112 moest draaien. Zo knap dat hij daaraan heeft gedacht.”

SUPER KNAP
Dankzij de adequate actie van Lars, wordt vader Joost naar het Akazia ziekenhuis in Rotterdam gebracht, waar de vader nog een tweede aanval krijgt. Lars ontvangt veel complimenten door zijn dappere daad. Zo wordt de actie door wijkagent Arjan van Leeuwen omschreven 'super knap'. Ook de ouders van de 9-jarige jongen zijn trots. Lars zelf ook steeds meer, zo vertelt zijn moeder. Toch heeft de jongen er ook wel een beetje moeite mee. „Erover praten vindt hij nog lastig. Ook op school heeft hij er niet zelf over verteld.'”

Esther Zandberg/Bron: Metronieuws.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.