Kankerpatiëntje (5) vraagt verpleegster ten huwelijk

Gepubliceerd op 8 februari 2016 om 11:28

Maak kennis met Gideon Robinson. Het 5-jarige jochie is altijd vrolijk en gek op lego, videogames en vissen.

enhanced-19894-1454427625-1.jpgVorig jaar november sloeg het noodlot toe: er werd bij Gideon acute lymfatische leukemie geconstateerd. Daarvoor wordt hij behandeld in een ziekenhuis in San Diego, waar hij afgelopen weekend zijn favoriete verpleegster ten huwelijk vroeg.

De chemokuren die het jongetje ondergaat in het Ray Children’s Hospital zijn zwaar, maar er is ook een lichtpuntje: verpleegster Sarah Richards, die hij ‘Tall Sarah’ noemt. Zij maakt Gideons ziekte voor hem een stukje draaglijker. „Hij maakt graag mensen aan het lachen”, zegt zijn moeder Sosy Robinson tegen Buzzfeed. „Zij is de verpleegster die voor ons zorgde tijdens zijn eerste behandelingen in het ziekenhuis. Ze heeft ons geleerd hoe we onze zoon in leven kunnen houden, dat maakt haar een erg belangrijk persoon.”

 

TALL SARAH

Tall Sarah danst vaak mee tijdens geïmproviseerde dansfeestjes op de oncologieafdeling van het ziekenhuis. „Ze kan ontzettend goed dansen, daar is Gideon erg van gecharmeerd. Maar ze stal zijn hart met Lego. Ze speelt met hem en geeft hem veel aandacht”, gaat Sosy verder.

HUWELIJKSAANZOEK

Gideon is zo gek op de verpleegster dat hij haar ten huwelijk heeft gevraagd. Voor het aanzoek maakte het jochie een ring van een pijpenrager en een kraal. En natuurlijk ging hij op zijn knieën. „Natuurlijk, jij mag mijn ziekenhuisman zijn!”, antwoordde Tall Sarah op het aanzoek. Het overige ziekenhuispersoneel hield het niet droog.

De moeder van Gideon hoopt dat mensen die het aanzoek zien, geïnspireerd raken door de kracht van haar zoontje.  „We kunnen wel de hele dag huilen en doen of de wereld vergaat, maar we kunnen er ook het beste van maken door mooie momenten te creëren en liefde te verspreiden”, besluit ze.

Bekijk het aanzoek:

Bron: Metronieuws.nl/ door Zoë Boven Foto: Metro/Facebook ( http://www.metronieuws.nl )

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.