Moeder Brits slachtoffer coke-killer barst in huilen uit

Gepubliceerd op 9 februari 2016 om 12:51

De 42-jarige vermeende coke-killer Flip S. moet dinsdag voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam. De Amsterdammer wordt ervan verdacht witte heroïne als cocaïne te hebben verkocht. Drie Britten kwamen om het leven, twaalf anderen belandden in het ziekenhuis. De zaak is tot 13.00 uur geschorst. Verslaggever Peter Winterman volgt de zaak en twittert vanuit de rechtszaal.

media_xll_3587667-2.jpgEen van de omgekomen Britten had alcohol gedronken in combinatie met de witte heroïne. Dat bleek een fatale combinatie. De twee andere Britten lagen dagenlang dood in hun hotelkamer. Drie lijntjes 'coke' lagen op hun kamer klaar voor gebruik.

De moeder van een van de omgekomen jongemannen, Bradley Price, doet haar verhaal in de rechtbank. ,,Hij had zijn hele leven nog voor hem." Ze vertelt hoe de Bradley met zijn beste vriend in Amsterdam zijn 21ste verjaardag vierde. ,,We hoorden een paar dagen niets. Hij kwam niet thuis op de dag dat hij thuis zou komen. We waren in paniek. Toen we hoorden dat hij dood was, liet ik de telefoon uit mijn hand vallen." Ze barst in huilen uit. Dat geldt ook voor de tolk in de rechtszaal. 

Denen
Flip S. zegt dat hij begin 2015 voor het eerst dealde aan Deense toeristen en dat hij voor die tijd niets met de dode Britten te maken heeft gehad. Tegen de rechter doet S. voorkomen alsof hij de Denen min of meer toevallig tegen het lijf liep. Hij wilde wat geld verdienen, had toevallig zelf wat cocaïne gekocht en dacht dat aan de toeristen kwijt te kunnen toen zij hem daarom vroegen.

De man houdt tegenover de rechter vol dat hij niet wist dat hij witte heroïne verkocht. Wel wist hij van de campagne die de gemeente Amsterdam en de GGD hadden opgetuigd om te waarschuwen voor het rondgaan van het goedje. Hij was geschrokken, vertelt hij in de rechtszaal: ,,Toen ik hoorde dat ik witte heroïne had verkocht, stond m'n hart stil."

Melden
De 42-jarige dealer Filip S. meldde zich zelf bij de politie omdat hij op camerabeelden was te zien. ,,Ik zei tegen die agent: 'ik kom vanwege die toeristen'", zo zegt hij tegen de rechter. Volgens het OM heeft S. de drugs tot februari 2015 verkocht aan toeristen.

De verkoop van witte heroïne (als cocaïne) gebeurde altijd rond het Leidseplein in Amsterdam. Volgens getuigenissen zou het gaan om een negroïde man op een fiets en S. voldoet aan dat beeld. Toeristen betaalden 25-50 euro per gram voor de foute drugs. Dat was flink onder de 'marktprijs'. ,,Amsterdam was in paniek", zegt de rechter daarover.

 

Bron: AD.nl/Winterman Foto: ANP ( Lees meer artikelen op: www.ad.nl )

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.