Drugsdealer witte heroïne Flip S. voor de rechter

Gepubliceerd op 9 februari 2016 om 12:40

De rechtbank in Amsterdam buigt zich dinsdag over de zaak van drugsdealer Flip S. (43). Hij wordt ervan verdacht dat hij in Amsterdam witte heroïne verkocht als cocaïne.

DrugsdealerwitteheroneFlipSvoorderechter.jpgVolgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft S. de schadelijke drugs van oktober 2014 tot en met februari 2015 verkocht aan een groot aantal toeristen in Amsterdam. Door het snuiven van witte heroïne kan de ademhaling abrupt stoppen.

In het najaar waren in Amsterdam drie Britse toeristen overleden door het snuiven van witte heroïne. Veertien anderen waren gewond geraakt. De aanklager vervolgt hem voor moord op het drietal Britten en poging tot moord of doodslag op een aantal anderen.

Camerabeelden

heeft bekend dat hij op 25 februari 2015 op de Stadhouderskade witte heroïne aan drie Deense toeristen heeft verkocht, die het snuiven na behandeling in het ziekenhuis overleefden. Volgens zijn advocaat was dat echter eenmalig en bovendien niet met opzet. 'Als je toeristen op wilt lichten verkoop je ze paracetamol van de apotheek. Na een jaar onderzoek te hebben gedaan heeft justitie niet meer bewijs in handen dan een bekentenis van mijn cliënt.'  

meldde zich begin april bij de politie nadat hij zichzelf had herkend op door de politie verspreide camerabeelden van de verkoop aan de Denen.

Hij was die dag vol berouw en al snel in tranen. Volgens de agent die hem ontving, zei S. dat hij degene was 'die ervoor heeft gezorgd dat drie toeristen dood zijn'. Híj had hun de dodelijke drugs verkocht. De agent citeert in het strafdossier: 'Ik wil dat het afgelopen is. Ik kan hier niet mee leven. Het moet stoppen voordat meer slachtoffers vallen.'

ontkent stellig dat hij de dealer was die al in 2014 witte heroïne had verkocht aan de drie Britse toeristen.

Bron: Parool/  ANP © Floris Lok / http://www.parool.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.