73-jarige opa is failliet en berooft twee banken

Gepubliceerd op 10 februari 2016 om 15:49

Soms ben je de wanhoop zo nabij, dat je gekke dingen besluit te doen. Een 73-jarige man uit Antwerpen besloot dat hij zo diep in de schulden zat, dat een bank beroven de enige optie was.

„Sorry, ik heb geen andere keuze”, zei de overvaller beschaamd volgens HLN.be. e2a645f30cc1f4551ba5c67044835af5-1455095566-1.jpgTijdens zijn twee overvallen had hij een namaakpistool bij zich waarmee hij de bankmedewerkers bedreigde. Met enkele duizenden euro's vluchtte de man na het overval naar huis.

NETJES GEKLEED
„Het was een oudere man en hij handelde alleen. hij was niet gemaskerd en netjes gekleed”, was de beschrijving die de politie kreeg van een aantal bankbedienden. Vooraf had de arme opa een afspraak gemaakt onder een valse naam om, zoals hij zelf beweerde, zijn geldzaken te bespreken en misschien klant te worden bij de betreffende bank. Eenmaal in de afspraak haalde hij zijn neppistool tevoorschijn en eiste hij al het geld dat ze hadden.

Het lukte hem tot twee keer toe. Toen de politie hem drie dagen na de laatste overval vond, bekende hij meteen. Hij werd in zijn eigen huis gearresteerd.

Bron: www.metro.nl/door I. de Vries/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.