Advocaat bejaard echtpaar boos op Opsporing Verzocht

Gepubliceerd op 10 februari 2016 om 17:22

De advocaat van de hoogbejaarde Samuel (87) en Diana (86) die afgelopen zomer bruut werden overvallen in hun woning in Amsterdam, is zeer verbaasd over de uitzending van Opsporing Verzocht vorige week.

media_xll_3590694-1.jpgDit omdat in de aflevering geen aandacht is besteed aan de antisemitische lading van de brute overval. Het Amsterdamse stel is van Joodse komaf en zou tijdens de beroving dingen als 'jullie vuile joden' naar hun hoofd hebben gekregen.

De inhoud van televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt bepaald door het Openbaar Ministerie. Waarom de antisemitische uitsprakenvan de daders het programma niet gehaald hebben, komt volgens Franklin Wattimena, woordvoerder van het OM in Amsterdam, omdat Samuel (87) en Diana (86) dit niet hebben gemeld in hun eerst afgelegde verklaring aan de politie.

,,Mijn cliënten zijn in grote mate verbaasd", zegt hun advocaat Herman Loonstein. ,,Of de antisemitische uitspraken nu in de eerste verklaring zijn gemeld of in nummer negen of tien, dit is essentiele informatie die de opsporing dichterbij had kunnen brengen. Bij zowel de politie als de programmamakers was de informatie zeker bekend."

De zegsman heeft inmiddels een brief gestuurd naar de programmamakers met het verzoek om een aanvullende uitzending. Of het verzoek van Loonstein gehonoreerd kan worden, kan het OM nog niet zeggen. ,,Het doel van Opsporing Verzocht is natuurlijk om de daders te pakken. Dit onderzoek loopt nog. Het is aan de officier van justitie of deze zaak nogmaals in het programma komt", aldus woordvoerder Wattimena. 

Blind geslagen
Samuel raakte door de overval permanent blind en Diana kan niet meer lopen. Beiden zitten sindsdien in een rolstoel. De twee hebben noodgedwongen hun huis moeten verkopen en wonen nu in een verzorgingstehuis.

De daders, twee mannen, konden hun woning aan de Heemstedestraat binnenkomen door zich voor te doen als agenten. Het hoogbejaarde stel werd overvallen, ernstig mishandeld en vastgebonden. De mannen doorzochten hun woning en namen geld en sieraden mee. De overvallers zouden volgens Diana hebben gezegd: ,,Jullie vuile Joden. Jullie moeten het niet dragen. Jullie hebben het al te lang gedragen. Nu is het van ons.''

Beloning
De zoon van het mishandelde echtpaar heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Bron: http://www.ad.nl/Fleur Reijngoudt/ Foto: Fleur Reijngoudt

 

Reactie plaatsen

Reacties

awebos
8 jaar geleden

godverdommes tuig. ik hoop dat ze snel gepakt worden.