Kamer steunt regels geluidshinder Schiphol

Gepubliceerd op 11 februari 2016 om 10:35

De meerderheid van de Tweede Kamer staat achter de nieuwe wetgeving die de geluidshinder van Schiphol moet verminderen. Dit bleek woensdagavond tijdens het Kamerdebat.

c73935b45e5c7290d9ca65f12f461cfe-1455181191-1.jpgAlleen GroenLinks maakte duidelijk de wet niet te steunen. Volgens Rik Grashoff van die partij is de wet er alleen op gericht de luchtvaart te laten groeien.

'BESTE PERSPECTIEVEN'
De banen die de minste hinder voor de omgeving veroorzaken zullen voortaan gebruikt worden. Hierdoor hebben uiteindelijk minder mensen last hebben van het harde geluid die de vliegtuigen produceren. In praktijk zijn de nieuwe regels al even in gebruik. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma maakt deze nieuwe wet de groei van de luchthaven mogelijk en wordt er rekening gehouden met de omgeving. „Het biedt de beste perspectieven voor Schiphol en de bescherming van de bewoners.”

ZORGEN
Partijen als PvdA en CDA maken zich wel zorgen over de Aalsmeerbaan. Dijksma zei dat het gebruik van die baan de komende jaren zal toenemen met de groei van het vliegveld.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Ellen van Bolderen/  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.