Volkert van der Graaf wil af van verplichte behandeling

Gepubliceerd op 13 februari 2016 om 10:56

Naar nu blijkt heeft Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, donderdag bij de rechter geprobeerd onder verplichte psychologische en psychiatrische behandeling uit te komen.

media_xll_3597188-2.jpgHet kort geding bij de Haagse rechtbank was niet aangekondigd en heeft in alle stilte plaatsgevonden.

Van der Graaf spande het kort geding aan tegen het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Een woordvoerder van dat departement bevestigt alleen dat de rechtszaak er was. Om 'privacyredenen' wil justitie verder niets wijt. Volkerts advocaat Willem Jebbink doet er eveneens het zwijgen toe.

Voorwaarden
Volgens informatie van de Haagse rechtbank wil Volkert van der Graaf geen nieuwe verplichte psychologische en psychiatrische behandeling meer. Hij vindt dat onnodig. De rechtszaak is pikant omdat er juist een discussie loopt of Van der Graaf voldoet aan de gestelde voorwaarden bij zijn vrijlating. Van der Graaf kwam in mei 2014 op vrije voeten, nadat hij tweederde van zijn 18-jarige straf had uitgezeten voor de moord op Fortuyn.

Justitieminister Ard van der Steur meldde onlangs in een Kamerbrief dat Van der Graaf zich houdt aan de gestelde voorwaarden, zoals een meldplicht en een contactverbod met nabestaanden. Nabestaanden van Pim Fortuyn zijn het daar niet mee eens. Ze vinden dat Van der Graaf een loopje neemt met de regels en willen hem opnieuw voor de rechter brengen.

Bron: http://www.ad.nl/ Koen Voskuil / Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.