'Moord zonder lijk: DNA-spoor in vermissingszaak'

Gepubliceerd op 13 februari 2016 om 14:41

Er is een belangrijk DNA-spoor gevonden in zaak van de verdwenen Zwollenaar Habib M'Hedhbi (43). M'Hedhbi verdween in 2000 en zijn lichaam is nog altijd niet gevonden.

media_xll_3597881-1.jpgDe politie spreekt van een 'moord zonder lijk'. Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.
 
"Er is ergens een dna-spoor gevonden dat verband houdt met de dood van M'Hedhbi. Dat spoor heeft nu een hit in de landelijke dna-databank opgeleverd. Daar kunnen we verder op rechercheren", zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens tegen De Telegraaf. 
 
Hit in DNA-bank
Volgens  Jens heeft het DNA-spoor 'een hit in de landelijke dna-databank opgeleverd. Daar kunnen we verder op rechercheren.' De politie wil niet zeggen waarom deze persoon in de DNA-databank is beland.
 
Het gaat om iemand die nog niet eerder in beeld is geweest. Wat voor soort spoor het is, zegt de politie niet, aldus Jens. Zoals in Opsporing Verzocht werd gezegd, opent het cold case team van politie deze maand het onderzoek in de vermissingszaak.
 
Bloedsporen
De toen 43-jarige M'Hedhbi verdween in juni 2000. Een paar dagen later werden bloedsporen gevonden in een woning in Lelystad. In Weesp stond een vuilniszak in brand, met daarin het rijbewijs, de bebloede kleren en sleutels van de Zwollenaar.
 
In 2000 werden al drie verdachten opgepakt, maar de rechter liet ze wegens het ontbreken van een stoffelijk overschot van M'Hebhdi lopen. Sindsdien zijn er diverse veroordelingen geweest in moordzaken waarbij geen lijk gevonden werd. Het DNA dat nu is gevonden, is van een ander, een vierde persoon.
 
Bron: http://www.ad.nl/ ANP/  Foto:AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.