Actie tegen 15-jarige was om uitreis Syrië te voorkomen

Gepubliceerd op 13 februari 2016 om 15:02

De politie in Den Haag is in actie gekomen tegen een 15-jarige moslima om haar uitreis naar Syrië te voorkomen. Onder leiding van de rechter-commissaris vond vervolgens een huiszoeking plaats. Hierdoor werd de uitreis voorkomen.


media_xll_3598205-1.jpgDe actie van de politie leidde op sociale media tot een storm van verontwaardiging. Mensen werden kwaad omdat het meisje zomaar van straat was gehaald. Volgens de politie is het echter niet zo dat agenten zelfstandig mensen van straat haalt. De politie voerde naar eigen zeggen 'de uitdrukkelijke instructie van het Openbaar Ministerie Rotterdam uit'. Vervolgens vond een huiszoeking plaats onder leiding van een rechter-commissaris. 
 
Terrorisme 
De politie stelt dat terrorisme top-prioriteit heeft, waardoor er direct gehandeld moet worden 'als het Openbaar Ministerie dit noodzakelijk acht'. In een persbericht laat de politie verder weten dat de advocaat van het meisje ten onrechte meent dat er sprake was van vrijheidsberoving, mishandeling en belediging. ,,Door dit te stellen verdraait advocaat Ruperi de feiten.
 
De politie benadrukt dat hier geen sprake van is. De verantwoordelijkheid voor deze actie ten aanzien van het meisje is geinitieerd door het Openbaar Ministerie Rotterdam. De politie-eenheid Den Haag heeft hier uitvoering aan gegeven en deze opdracht op correcte wijze uitgevoerd'', aldus een woordvoerder.
 
Demonstratie
Volgens de politie hebben de uitspraken van de advocaat  geleid tot een oproep tot een demonstratie in de wijk Hoefkade. De politie staat naar eigen zeggen 'in verbinding met de mensen in deze wijk, de samenwerking verloopt voortreffelijk en dit wil de politie graag zo houden'.
 
Bron:  http://www.ad.nl/   Chris Klomp / Foto:  ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.