Advocaat eist onderzoek naar oppakken meisje (16)

Gepubliceerd op 16 februari 2016 om 15:14

De kinderombudsman moet onderzoek doen naar het handelen van de politie rond de aanhouding van het Haagse meisje (16) dat op 4 februari in Rotterdam van straat werd geplukt vanwege een onderzoek naar een mogelijke jihadganger. Dat vindt de advocaat van de familie van het meisje.

media_xll_3604165-2.jpgPolitieagenten namen de telefoon van het meisje in beslag en konden mede op basis daarvan de man voor zijn uitreis oppakken.

Namens de familie kondigde advocaat Michael Ruperti aan aangifte te doen van vrijheidsberoving, maar de familie wil dat niet meer. Ze zegt het vertrouwen in de politie kwijt te zijn. ,,De kinderombudsman kijkt naar de rechten van een kind. Laat hem uitzoeken of het handelen van de politie geoorloofd was.''

Waarheidsgetrouw
Ook burgerbeweging Movement X wil onafhankelijk onderzoek. Ze gelooft niet dat de politie een 'waarheidsgetrouw verslag' zal doen van het incident. De politie zei afgelopen weekeinde dat ze 'oprecht' naar de klacht van deze beweging zal kijken.

Ruperti heeft inmiddels van de politie een uitnodiging ontvangen voor een verhoor van het meisje. ,,En dat is zoals het hoort.''

Bron: http://www.ad.nl/ Door: Jorina Haspels Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.