Asscher wil geen gediscrimineerde uitzendkrachten

Gepubliceerd op 18 februari 2016 om 11:59

De Rijksoverheid wil alleen nog maar uitzendkrachten die niet gediscrimineerd zijn. Om dat af te dwingen wordt dit voortaan zelfs op papier vastgelegd.

2f6e5881ee8c6513cac7b483f2ab1bf0-1455721638-1.jpgVanaf donderdag staat een speciale antidiscriminatiebepaling standaard in de contracten die ministeries en andere onderdelen van de Rijksoverheid afsluiten met uitzendbureaus.

Discriminatie op de arbeidsmarkt is natuurlijk al verboden en toch is de extra regel in overheidscontracten volgens minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegeheid, nodig. „Jan maakt nog steeds meer kans op een baan dan Mohammed. Dat is een constatering waar we ons met zijn allen niet bij neer mogen leggen.”

Minder baankansen

Discriminatie op de arbeidsmarkt is vooral voor jonge allochtonen een groot probleem. Uit onderzoek van het ministerie bleek vorig jaar dat een allochtone jongere de helft minder kans heeft om uitgenodigd te worden voor een baan ten opzichte van een autochtone jongere.

Vorig jaar kwam daarom al een speciaal team binnen de arbeidsinspectie om discriminatie aan te pakken. De antidiscriminatiebepaling is een volgende stap om discriminatie de wereld uit te helpen. Zij moet ervoor zorgen dat uitzendbureaus nog strenger op discriminatie gaan letten.

Als een uitzendbureau zich schuldig maakt aan discriminatie en daarvoor wordt veroordeeld dan wordt het contract per direct beëindigd.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ Rens Oving Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.